Se hvad det er muligt at bygge i Minecraft... Hvis man er dygtig og har tid nok!

Før du begynder

Eventyrlige Minecraft

Det bliver du bedre til:

 • At opbygge en verden i Minecraft.

TID: max 6x45 minutter

Det skal du bruge:

TIP: Det er muligt at lave mange forskellige slags universer i Minecraft. Det er lidt ligesom LEGO, hvor der er uendeligt mange klodser.

Trin for trin

Sådan bygger I en verden i Minecraft

Arbejd sammen i en gruppe om at skabe en verden i Minecraft, ud fra et eventyr I trækker.

1

Træk et eventyr 45 min.

 • Træk et eventyr i generatoren her:
 • Læs eventyret igennem (klik på titlen ovenfor). Læs gerne højt for hinanden.
 • Mens I læser, laver I en liste over alle de steder, hovedpersonen føres hen i eventyret. Skriv gerne detaljer, fx: Tæt skov med høje, grønne træer, lysning med højt tårn uden dør, men med kun et vindue øverst.

Forstil jer, at andre skal kunne komme på besøg i jeres verden og selv genkende, hvilket eventyr der er tale om, uden I fortæller dem det, eller har skrevet skilte, hvorpå det står. 

 • Tal i gruppen om eventyret og bliv enige om, hvor meget der er vigtigt at få med. Er der nogle vartegn, som er meget vigtige for eventyret, som fx et hus, hvor det hele begynder, et slot, en stor skov eller en hule?
TIP

TIP: Husk, at det i denne aktivitet ikke nødvendigvis er vigtigt at bygge i de helt rigtige størrelseforhold. Det vil sige, at du fx ikke behøver at bygge et slot i kæmpestørrelse, da det tager meget lang tid. I stedet kan du bygge et mindre, eller måske bare nøjes med at bygge facaden på slottet, så det blot ser imponerende ud fra én vinkel.

Det vigtigste er, at andre kan genkende, at der fx er tale om et hus eller et slot, uanset hvor stort eller flot det er.

 
2

Opret en verden i MC 10 min.

NB: Denne aktivitet kræver abonnement på Minecraft PE.

TIP

TIP: Mange skoler har et institutionsabonnement. Hvis din skole/institution ikke har et institutionsabonnement, kan man hente Minecraft PE appen i App Store eller Google Play for ca. kr. 45.

I skal helst være en gruppe, så I kan logge ind i den samme verden og hjælpes ad med at bygge.

 • Hvis I er i en gruppe, vælger I nu en teamleder. Teamlederen følger det nedenstående punkt, da der kun skal laves én verden, som resten af gruppen skal ”hoppe” ind i senere.
 • KUN TEAMLEDER: Start Minecraft PE og Vælg ”Play” > ”New” og under ”Name” sletter du ”My World” og navngiver jeres verden. Under ”Seed” skriver du ”Blank”. Tjek at det er ”Creative”-knappen, der er trykket ned, og vælg derefter ”Generate World”.

MC Generate World

 • Bevæg dig rundt i verdenen.
 • Resten af gruppen kan nu, hvis de er på samme WIFI-forbindelse, også hoppe ind i verdenen. Gruppemedlemmerne skal trykket ”Play” og vælge den verden teamlederen har oprettet. Navnet på verdenen står med blå skrift.

Alle kan nu bevæge sig rundt i verdenen.

 

Alternativt kan man erstatte appen Minecraft PE med computerversionen af Minecraft. Brugere, som kører appversionen, kan ikke logge på computerversionen og omvendt, så I skal alle være på samme platform.

3

Skab et univers 3 timer

 • Find i gruppen ud af, hvem der skal bygge hvad, og hvor det skal bygges.
 • Byg jeres kulisse.

 

 • Besøg under byggeriet engang imellem de områder, som de andre fra gruppen er i gang med at bygge på, for at se om I er nogenlunde enige om arbejdet, og det der bliver bygget. 
 • Gå tilbage til jeres egne ting og lav eventuelt nødvendige ændringer for at I kan skabe en ensartet verden til jeres eventyr.
TIP

TIP: Det er vigtigt, at alle i gruppen er åbne for ris og ros omkring det, der bygges, da det er en gruppeaktivitet. I skal lave en ensartet verden. Det betyder, at alle er nødt til at lave deres ting, så de matcher de andres.

 

 
4

Funker det? 30 min.

 • Invitér andre ind i jeres kulisse via Wifi-netværket og se, om de kan genkende eventyret.
 • Lyt til ris og ros, og husk på hvad der bliver sagt.
 • På baggrund af den givne ris og ros, er der så nogle ting, I kan se burde have været anderledes i forhold til genkendelsen af eventyret?
TIP

TIP: Der kan maks. være 5 personer inde i den samme verden ad gangen.